Lectii de canto

Durata unei lectii de canto este de 50 de minute si este structurata astfel:

canto
– Momentul organizatoric dureaza aproximativ 3 minute si consta intr-o conversatie introductiva, observarea cursantului si aranjarea partiturilor pe pupitru.
Captarea atentiei elevului si enuntarea obiectivelor dureaza aproximativ 3 minute si consta in prezentarea importantei si scopul lectiei; si verificarea insusirii cunostintelor dobandite in lectia anterioara.
Reactualizarea cunostintelor dobandite anterior dureaza aproximativ 10 minute si constau in ascultarea exercitiilor pentru incalzirea corzilor vocale, exercitii de dictie, de respiratie precum si ascultarea pieselor avute ca tema de studiu acasa.
Prezentarea continutului, a sarcinilor de invatare si executare dureaza aproximativ 15 minute si consta in predarea materiei noi, profesorul exemplificand, demonstrand si explicand.
Obtinerea performantei dureaza aproximativ 10 minute, se dau solutii pentru rezolvarea problemelor tehnice (respiratie, frazare, intonatie, dictie etc.) folosind ca metode: demonstratia si conversatia.
Evaluarea dureaza aproximativ 3 minute – se apreciaza stadiul de asimilare a materialului fata de tinta propusa, folosind ca metode: notarea pe partitura sau caiet; si conversatia.
Asigurarea feedback-ului dureaza 4 minute – Se recapituleaza notiunile insusite pe parcursul lectiei, se dau indicatii concrete, precise, pentru studiul individual. Cursantul intreaba, repeta si asculta.

De ce lectii de canto?

Vocea umana este unul dintre cele mai mari daruri cu care ne-a inzestrat natura. Nici nu se banuieste cata muzicalitate innascuta sta ascunsa intr-un copil.

Chiar daca nu toti cei care iau lectii de canto vor avea o cariera muzicala, exista o serie de beneficii pe care aceste cursuri le aduc in evolutia copilului. Prin lectiile de canto cursantii isi vor insusi o tehnica de emisie vocala corecta, vor invata exercitii de respiratie, dictie, tipuri de frazare, intonatie, interpretare nuantata si isi vor dezvolta auzul muzical sau prezenta scenica.

Corectarea respiraţiei aduce multiple avantaje:
– reduce stresul
– oxigenarea creierului
– alungarea emotiilor negative
– oratorii pot vorbi timp indelungat fara sa oboseasca.
– creşte rezistenţa la infecţii şi răceli  
– tensiunea arterială se normalizează
– pielea devine mai frumoasă, elastică şi strălucitoare
– ajuta la executarea miscarilor eficient si la capacitate maxima

Dictia aduce multiple avantaje:
– pronuntarea corecta si clara a unui text
– corectarea defectelor de pronuntie
– propria vorbire devine un atu în dezvoltarea personală si profesională;
Intelegerea materiei este un obiectiv usor de indeplinit, intrucat profesorii nostri sunt bine pregatiti sub aspect psihopedagogic si privesc procesul dezvoltarii cursantului ca pe o succesiune de stadii, cu treceri de la acumulari cantitative lente, de durata, la schimbari calitative. Continutul cursurilor este adaptat in functie de inteligenta, gandirea, flexibilitatea, imaginatia, afectivitatea, temperamentul, aptitudinile, atentia, mobilitatea, talentul, caracterul, memoria, vointa si interesul fiecarui cursant in parte.

Suporturile de curs si materialele educationale sunt puse la dispozitia cursantilor în mod gratuit, oferind si o ampla biblioteca muzicala (dvd-uri, cd-uri muzicale, carti de specialitate).

BONUS!!! – Pachetele lectiilor individuale ofera cursantilor posibilitatea de a participa saptamanal la Worshop-uri  de teoria si istoria muzicii si in plus se pot inscrie pentru studiu individual, Clubul punand la dispozitie spatiul, instrumentele si partiturile necesare studiului individual.

 

Facebook